Friday 15 April 2011

Geeks & Nerds + the upcoming geeky movies

Ko su Geeks a ko Nerds ? Pre nego sto postavim listu geeky filmova koji nas ocekuju narednih meseci, kao reminder sebi i onima koji dele zanimanje za ove filmove sa mnom, evo kako o tome mislim ja i kako o tome misle drugi. 

Geeks - to je onaj odlicni matematicar (fizicar, hemicar, kompjuteras - najcesce all of the above) sa naocarima debelih stakala i kariranom kosuljom uvucenom u pantalone. Taj geek ima svoju geek druzinu sa kojom, valjda, stalno resava neke matematicke probleme i zbija sale koje samo slicni njemu mogu da razumeju i koje najcesce u sebi sadrze neke reference na svemir, brojeve ili pak formule. U slobodno vreme on igra kompjuterske igrice ubijajuci mnogog orka ili Sit-a dok vrhunac sedmice dozivljava vikendima kada se njegova geek druzina okuplja kako bi igrali Dungeons & Dragons; nije retko ni to da se tako okupljeni upute na kakav sci-fi convention. Jasno je o kakvim ljudima govorimoni znaju imena svih patuljaka iz Hobita kao i svih kapetana zvezdane flote; vrhunac uzbudjenja predstavlja im napad na zvezdu smrti dok charge Rohirima na poljima Pelenora kod njih izaziva ozbiljne suze. Oni najgori slucajevi cak zaista kapiraju i sve nastavke Herbertove Dine ne priznajuci da je na kraju malo zastranio. Sa druge strane ova znanja i vestine ne daju im bas veliki + na sarm, tako da uglavnom maltretirani i/ili ignorisani kako od pripadnika svog pola tako i od onog drugog, sve dok ne porastu i ne postanu Bil Gejts - kada ce im se prvi ulagivati a devojke konacno obratiti paznju na njih. Druga mogucnost je da vanzemaljka Kim Bejsinger padne s neba bas u njihovo dvoriste. Medjutim, ne treba zaboraviti  geeks mogu biti i super heroji kao sto je na primer Piter Parker.


Nerds - su oni koji isto nose karirane kosulje ali van pantalona; na toj kosulji pri tom najcesce stoji bedz sa likom Dzima Morisona dok iz zadnjeg dzepa farmerki viri nekakvi Herman Hese, Nice ili pak Kafka. Ovi nerds mogu da  resavaju zadatke ali i da citiraju Vilijama Blejka i bave se fotografijom ili snimanjem filmova; takodje mogu igrati D&D [hahahahah Carlos the dwarf :)], ali ipak se razlikuju od onih prethodnih geeks po tome sto se radije osamljuju na James Dean-y kind of way, sede zamisljeni i puse cigaretu nego sto se udruzuju u nerd packs. Ponekad se ipak skupi par njih pa odlaze na roadtrip u zelji da imitiraju Keruaka. Vrhunac uzbudjenja za njih tako nije samo nekakav napad na zvezdu smrti vec i cinjenica da je Bajron pio vino iz pehara nacinjenog od ljudske lobanje; scena smrti Gustava Asenbaha  iz filma Smrt u Veneciji, ono kada se uz Malerovu simfoniju boja cedi niz lice Dirka Bogarta, reduces them to tears onoliko koliko i cinjenica da je otac tukao maloga Ludviga van krvnicki, u zelji da on postane drugi Mocart. Dakle ako cool kids [uglavnom oni sportasi i uopste ljudi srecne egzistencije u kojoj se vise dela nego misli] maltretiraju gikove ovi nerdovi su negde border-line : preziru ih, svakako, ali ih se istodobno pomalo i plase; uostalom, nisu bas tako sigurni da ovi nerdovi nisu oni koji su in fact cool. Kao na primer Dilan iz serije Beverli Hils ili Willow iz Buffy. Ultimativni nerd bio bi medjutim - Indiana Jones.

Ovak ja to zamisljam, bez da se konsultujem sa nekakvim autoritetima;  a evo i kako je to zaista :

The term "nerd" was apparently coined in 1954, possibly from the Dr Seuss line "A nerkle, a nerd, and a seersucker too!". A nerd could be viewed as someone with an extremely intense interest or fascination in an academic field of study (often an obscure field), or similar "cerebral" pursuit. Being a nerd is typically associated with intellect, as a nerd often enjoys specialising in complicated fields of study. Nerds may also have difficulties socialising with others, as many tend towards being introverted, although it is also said that a nerd cannot be bothered developing social skills while busy with other interests. Nerds often have gained a strong and diverse skill set from their studies and experiences, which may at times be unorthodox or impractical. Nerd interests may cover a broad range of interests, from movies to games (video and table-top), to more practical skills such as computer science.
Very likely to be a rocket scientist, a renowned yet reclusive professor, a scientist, an intellectual, an inventor, etc.

The term "geek" is often said to have originated from circus performers in sideshows, referring to those who performed bizarre feats. However, its earliest meaning is, "one who is regarded as foolish, offensive, worthless, etc." Today, the term has taken on a positive slant and a geek could be viewed as someone with an interest or lifestyle having to do with niche activities, especially fandom and technology. It is not uncommon for a geek to be capable of reciting large amounts of knowledge that is unintuitive, intriguing and (at times) long-winded. The knowledge could be anything from the mundane to 'living encyclopedia' status. Geeks tend to have average grades. Geeks can vary in their interests, from fun (films) and sometimes even frivolous things (collecting plastic figurines), to heavily technological interests (computing, hacking, and programming). Urban Dictionary goes so far as to suggest that society still views computer programming as a "bizarre feat" and the term "geek" is a proud label reflecting this.
Likely to be a gamer, a Star Trek fan, technologically enthused, a software programmer, a film series/book series buff, a free-spirited (not malevolent) technology hacker, a creator of unusual objects (artist, etc.), etc.

Dakle ispostavlja se da u neku ruku jesam bila u pravu dok u drugu not so much. U stvari, moja poimanja gikova i nerdova su potpuno srednjoskolska sa mogucom primenom i na univerzitetske primerke. Medjutim, nakon skole dolazi dalji (da ne kazem - pravi) zivot u kome mislim da dolazi do one prave diferencijacije. Nerds mogu biti i prirodnjaci i drustvenjaci, sto vazi i za geeks iako je sa njima to manje tipicno. No, nerdovi su u svakom slucaju more cool; kao moj pokojni profesor kada bi za nekoga ko zivi u inostranstvu u razgovoru rekao da je on extra limes. Mislim, zapravo, da se to moze reci ovako : Fox Maulder je nerd a oni njegovi drugari - The Lone Gunmen- su geeks. I onda ispada jos i to da je Peter Parker in fact - takodje nerd. Postavlja se onda pitanje - ima li uopste nekih cool gikova, barem u filmovima ? Ima ih i izgledaju kao Dzoni Li Miler i Andjelina Dzoli : Hackers of the world unite :) 


Pored toga sto sam izraziti book worm ja sam jos i nerd, cega se uopste ne stidim; znam to o sebi jos od osnovne skole kada sam se dok su ostala deca veselo jurila lopte po parkovima ja zabavljala crtajuci faraonske krune ili rodoslov julijansko-klaudijanske dinastije; nije ni cudo sto mi je jedan od prvih ljubavi bio Indijana Dzons. U srednjoj skoli sam bila taj lik sa bedzom Dzima Morisona i Demijanom ili Sidartom u dzepu i da, znala sam (a znam i sada:) neke Blejkove stihove napamet kao i bizarne podatke poput te Bajronove lobanje ili toga da je ozenivsi se svojom mrskom zenom - matematicarkom, svom prezimenu dodao njeno Noel jer je mislio da zvuci posh. Na smotru arheoloskog filma idem s vise uzbudjenja i entuzijazma nego neko na FEST i clan sam fan kluba dr Zahi Havasa. A ovaj Dzejms sa leve strane - on je jedan neverovatan nerd; sto je excuse da stavim njegovu sliku i razlog zasto sam frankoman in the first place;)

Sa druge strane mora se priznati da gajim i izvesna gikovska zanimanja : igram igrice (iako ne bih cekala 6 sati u redu da isprobam novu Star Wars igricu, to ne:), narocito one inspirisane AD&D pravilima; imala sam Tolkinovu sliku uramljenu nad radnim stolom i rasplacem se mnogo puta uz LOTR a ne samo kada Rohirimi dolaze u pomoc Gondoru; obozavam EF & SF filmove, one o stripovskim junacima - super herojima (mada to uveliko zavisi i od super heroja, mora se priznati:) i znam ko je Joss Whedon ;) I, da, volim i Star Trek ali nisam gledala sve sezone jer me je u Voyageru uzasno nervirala ona kapetanica, mada je i Sisko imao neke iritantne momente. No, lepo tamo stoji : Note that the interests of nerds and geeks often overlap. Ne stidim se ni te svoje slightly gikovske strane mada ponekad imam osecaj kao da vladaju razlicitim stranama mozga.


Svake godine snimi se dosta filmova za ljude poput nas, medjutim cini mi se da je 2011. godina narocito otkacena; ne znam bas da kazem jesu li ovi filmovi nerdovski ili gikovski ili pak - i jedno i drugo. Meni se cini da su ovo poslednje - sa tom razlikom sto nerd uziva u gledanju ovih filmova dok geek u svom posedu ima i stripove ... first edition, mint condition ... a mozda se ponekad i preoblaci. Evo koji su to filmovi; lista je poslagana ne po redu kojim ce izlaziti vec po tome koliko ih ja ocekujem :) i - nema onih koji su vec izasli bez obzira sto ih jos nisam gledala.



01. Priest [maj 2011]

- Najocekivaniji film i verovatno jedan od najinteresantnijih strip junaka (u ovoj grupi svakako) jeste Priest koga igra  bozanstveni Pol Betani a koji se bije protiv vampira. Nema se tu sta mnogo objasnjavati - vampiri su nam omiljena cudovista, obozavamo Underworld, Van Helsinga i uopste sve vampir filmove; sada je tu jos i Pol a sve se desava u post apokalipticno vreme nekog sveta slicnog nasem koji je zapravo nama alternativni univerzum. Film izgleda, kako to ovde kazu, preterano. Mozda interesantnost ovog lika potice od toga sto se for once ne radi o Marvelu : ovaj ubica vampira potice iz Koreje; koliko medjutim ovaj film i njegova radnja imaju sa tim stripom veze - tek treba saznati.








02. Harry Potter and the Deathly Hallows, part 2 [juli 2011]

- Drugi deo poslednjeg dela Hari Potera. Moram priznati da jos uvek nismo odgledali prvi deo : uspeli smo da ga propustimo u bioskopu a meni se jos ne trazi po torentu jer se jos uvek nadam da cemo ga nekako ipak gledati na velikom platnu. Ja Harija volim (ne Harija nego filmove:) i mislim da je by far najbolji, najlepsi i najimpresivniji serijal filmova [ne racunam LOTR] koji je pri tom sve vreme rastao i postajao bolji. Lista britanskih <3 glumaca je impresivna dok su fotografija, kamera, efekti, kostimi, sminka, muzika ... fenomenalni. Zaista volim Harija koji ce u ovom poslednjem delu verovatno ubiti zlog Voldemorta koga tako devinely igra Rejf Fajns.




03. Rise of the Planet of the Apes [avgust 2011]

- Volela sam staru seriju sa Carltonom ali je se jedva secam. Valjda zato nisam bila totally disgusted onim filmom sa Marki Markom iako sam kontala da je realno slab film. No, evo sada dolazi prequel koji ce nam objasniti kako je uopste doslo do toga da majmuni zavladaju zemljom. Sve izgleda lepo - posebno bih naglasila majmuna na kraju trejlera i njegov pogled - mada, let's admit, ovaj film je ovako visoko na listi jer je glavni glumac Dzejms Franko :) Tu je jos i mladji Malfoj, Endi Serkis [aka Golum] i, za decake eye candy Frida Pinto.








04. X Men : First Class [jun 2011]

- Meni najomiljeniji stripovski serijal svakako jeste X men; ni Spajdermen ni Betmen a ni stari Supermen ne mogu im nikako prici. X men su moji ljubimci a medju njima, naravno, omiljeni je Wolverine :) Ovaj film je medjutim takodje prequel, pa po prvi put nema moga omiljenog lika ... ali : we get to see the Professor X & Magneto while they were just Charles & Eric. Pri tom Ksavijera igra Dzejms Mekavoj sto je zaista a real treat. Nisam sigurna za mladoga Magneta though, cini mi se da mu je u odnosu na Jana harizma malo u minusu, ali mozda gresim a nadam se da je tako jer je ovaj film pocetak nove X men trilogije :) Da nema onog mog Franka u majmunima ovaj film bi sigurno bio za jos jedan broj iznad na listi.






05. Super 8 [jun 2011]

- O ovom filmu je dovoljno reci da su involved Stiven Spilberg [koga volim] i J.J.Abrams [koji nam je dao ne samo  LOST vec i, na primer, Star Trek movie] Sve se desava u Ohaju 1979. godine [very good year:)]; neki klinci postaju svedoci strasne nesrece a onda potom i nekih jos strasnijih desavanja, neobjasnjivih nestanaka i slicno. Moze se pretpostaviti o cemu se ovde radi i kako ce se otprilike razvijati i zavrsiti kada se zna ko je upleten u stvaranje ovoga SF filma koji je ujedno jedini pravi SF na ovoj listi :) Ele Fening, Dakotina mladja sestra, jos jedan je razlog za pogledati ovaj film : iako ne genijalna kao sestra poprilicno nam se dopala u novom filmu Sofije Kopole Somewhere.






06. Pirates of the Caribbean : On Stranger Tides [maj 2011]

- Volim Pirate i sve u vezi njih. Prosto mi je ponekad nejasno da se od Dizni theme parka mogla napraviti tako uspesna i zabavna fransiza; izgleda je zaista sve u castingu a i sami pirati su oh tako cool. Sto se glumacke postave tice sada vise nema Orlanda, Kire i mnogih drugih; no tu su jos uvek Dzefri Ras i ostali pirati a kao pojacanje dolazi divna Penelope Kruz koju toliko volimo i koju bih menjala za Kiru any time. Naravno, najvaznije je da je tu Dzoni jer da nema njega sigurno ne bi bilo ni filma. Takodje, i da je samo on preostao od svih bilo bi dovoljno da se pogleda film :) Jer, iako mi je Orlando jedno vreme bio imaginarni BF Dzoni je neko cije je ime dovoljno da odem u bioskop ili kliknem download. Posebno kada je preobucen u gusara.  U ovom filmu omiljeni pirat trazi izvor mladosti te se bakce sa Crnobradim i njegovom kcerkom. Sounds like great fun. 


*trailer*


07. Thor [maj 2011]

- Navikli smo da obozavani Kenet Brana rezira i glumi u raznim Sekspirima i slicno te ovaj film dolazi kao poprilicno bizaran momenat u njegovom CV-ju [mislim, on zapravo tripuje da je ovo Henri V in disguise]. No, ako Sir Anthony glumi a Kenet rezira film u kome figuriraju nekakvi nordijski bogovi - ne postoji ni jedan razlog zasto se taj film ne bi sa radoscu ocekivao. Naravno, ovde se opet radi vise o strip junaku nego o pravom nordijskom panteonu; tako je ovoga Tora otac Odin izbacio iz Asgarda, doma bogova, na zemlju medju ljude; kako se da ocekivati, on postaje branilac ljudskog roda posto je pronasao svoj magicni cekic. Tor ce se pojaviti uskoro i u filmu koji rezira Joss Whedon - The Avangers zajedno sa jos mnogim super herojima koji cine ovu grupu. Pored Entoni Hopkinsa u ovom filmu igra i Natali Portman kao i Stelan Sgarskard, divni glumac koji je igrao, recimo, Orlandovog oca u Piratima.

*trailer*



08. Green Lantern [jun 2011]

- Rajan Rejnolds mi je jako simpatican i smesan sav tako da se radujem i ovome smaragdno zelenom strip junaku; jeste da mu je Ex wife so much cooler than his new girlfriend i jeste da me je malo smorio u onom Buried no ipak ovde se radi i o tom izvanzemaljskom prstenu koji Rajanu daje moc i cini ga zastitnikom svemirskoga mira. Pored svega Rajanu ovo nije prva ovakva uloga - pojavio se kako u X men origins : Wolverine, tako i u inace dosta losem (bez njega bi bio jos losiji) Blade 3. Znamo da ima misice i da je poprilicno smesan tako da dosta ocekujemo od ovog (nevoljnog) zastitnika univerzuma.  


*trailer*



09. Conan the Barbarian [avgust 2011]

- Ne mogu bas da kazem da Konana Varvarina zudno ocekujem jer [o zlocina!] nisam baaas gledala ni onog starog. Sta da radim kada me je u detinjstvu nekako zaobislo a sada vise nikako ne mogu da Svarcija shvatim ozbiljno. Da gledam starog Konana sada ima sanse onoliko koliko i da gledam seriju o ratnici Kseni. None. Tako da je ovaj rimejk zapravo dobro dosao mada, iskreno nije bas da vidim poentu : koliko sam shvatila original je poprilicno kultni film i nerds&geeks ovoga sveta njime su poprilicno zadovoljni. E sad jeste da je novi Konan u stvarnosti sa Havaja ali [barem sto se mene tice] ispunjava neke estetske kriterijume koje Svarci nije. Nisam gledala Stargate Atlantis da bih bila izraziti fan ali mislim da mi se dovoljno dopada ;)

*teaser trailer*



10. Captain America [juli 2011]

- Od svih strip junaka i filmova o njima do sada su mi se najmanje svidjali Fantastic 4, sve i pored skroz simpaticne glumacke ekipe u kojoj je bio i ovaj ovde sada Kapetan Amerika; mislim da ce se to sada promeniti i da cu najmanje od svih voleti bas ovog Kapetana jer mi se nekako cini najneprivlacnijim  i najglupljim super herojem. Ima stit koji baca naokolo i stiti Ameriku i njene ideale. Boring. No, ako nista drugo izabrali su ovoga Krisa Evansa koji je super (cak i kada nije vatren) a igra i mnogoobozavani Smit/Elrond/V Hjugo Viving, Tomi Li Dzons i dragi Stenli Tuci. Tako da ce biti watchable. Valjda.

*trailer*



 11. Transformers : Dark of the Moon [juli 2011]

- Film koji ne samo da ne cekam nego vec planiram nekakav trade sa deckom u smislu ja cu gledati transformerse ako ti budes gledao [ubaciti neki francuski film na primer ili recimo film o nekom pesniku ili geju ili all of the above] Jeste, i ovde je Hjugo Viving, da igra i Dzon Malkovic !!! Dzon Torturo !!! i naravno Si(j)a pa cak i McDreamy ali moram reci da su mi prethodna dva filma bila uzasno dosadna. No, ajde, ovo je valjda nekakav final battle protiv tih deseptikona i onda ce to valjda biti kraj i ove transformerske price.

*trailer*



Zaista sasava godina.

+ Ivana nerdish film Immortals [novembar 2011] u kome Tezeja igra my lord Suffolk [Henry Cavill za one koji nisu nerds like me ;)

18 comments:

  1. Сјајан текст! Неколико пута сам се одушевљавао - и препознавао, зашто лагати :) - у току читања. И нисам очекивао ову листу на крају - у њој сам нашао доста филмова које и сам очекујем (и које и сам намеравам да избегнем, као што су буђави "Трансформерси").

    Свака част! :)

    ReplyDelete
  2. Hvala :0)
    Mislim da ce se generalno decaci prepoznavati vise nego devojke [mada znam ja tu nekoga ko voli SF;)] Moj je dragi vrlo srecan sto ima nerd/geek devojku koja igra igrice i sve :))) Medjutim, kao sto se i ti slazes, sa Transformersima se mora ili povuci crta ili izvrsiti trade ;)

    Sledecih godina bice jos sasavije. Citam da ce snimati ne samo Indijanu 5 (!!!?) nego i Evil Dead 4 (!!!!????) i tako neke bizare filmove. A Spajdermen bez Tobija (a Goblina Jr. <3 su mi vec ubili) je nesto sto cu skroz preskociti. However dobijamo i novog Supermena sa pomenutim Henrijem-Tezejem cemu se poprilicno radujem :)

    ReplyDelete
  3. "Evil Dead 4"? Са Брусом Кемпбелом, или неким другим? Јер би Рејми - ако је он задужен за пројекат - доста тога упропастио ако би ту улогу дао некоме другом. Еша тешко да може да игра било ко други.

    Ја бих волео да видим ону верзију "Супермена" за коју је Кевин Смит писао сценарио, верујем да бито било врло занимљиво. :) "X Men" једва чекам, јер не знам шта да очекујем - биће ми тешко да почнем да посматрам оног Мекавоја као Професора Екса. Мислим да је други део био најбољи, трећи су некако смандрљали и на брзину побили гомилу ликова, па ме је, иако је био генерално добар и узбудљив, мало и разочарао.

    А Тоби - шта ја знам. Јесте он био туњав - у чему је и поента лика Питера Паркера - али је слабо располагао фацијалним експресијама. У суштини, користио је две, највише три гримасе за безброј различитих емоција. :)

    ReplyDelete
  4. Ne znam, jos nema nesto o tome, samo pise da je najavljen za 2013. godinu. Ako bude bez njega (sto ne verujem, zasto bi on to propustio i prepustio?) verovatno ce biti upropasceno. Nadam se samo da nece od njega napraviti obican "normalan" film. Ne znam uopste cemu nastavak.

    Kevinu je bilo nudjeno da pise i za Lantern-a :)) Supermen je failed miserably prosli put, nisam ga ni odgledala do kraja, nadam se da ce sada uciniti za Klarka ono sto su za Brusa sa najnovijim filmovima :) Jer, pa volim bas Supermena, gledala sam i onaj Smallville i sve :)

    Ma ne diraj Tobija bre. Super je Piter (mada mozda to mislim zato sto sam sve vreme gledala u njegovoh frenemy-ja ;) Salim se i BF i ja obozavamo Tobija i njegovog Spajdermena. Odlicni su i, opet, tu je kao i kod X men najbolji br. 2 (what is it with No2?) :))

    ReplyDelete
  5. Тешко да би се од тог серијала могао направити неки и полуозбиљан филм. Не би имало смисла то урадити, надам се да и они знају то.

    Да, Кевин је велики стрипаџија, писао је и неколико сценарија за стрипског Бетмена, са променљивим успехом. И ја се надам томе, мада је Супермену, као свеамеричком (и само америчком) јунаку, чини ми се, веома тешко наћи ншето што би га могло ишчупати. Он никад неће моћи бити мрачан као Брус. Мада, опет, то је моје мишљење. :) Последњи филм нисам гледао, мада ми се Раут не чини као прави избор за ту улогу (узгред, ни за улогу Дилана Дога, али ју је, враг зна како, добио).

    Тоби је океј, мада мало блентав. Прва два "Спајдермен" филма су кул, други, мислим, и више но први. Забавни су.

    ReplyDelete
  6. Exactly :)

    Kevin Smit je super a Silent Bob najbolji lik u njegovim filmovima :) naravno da Supermen nece biti mracan kao Brus kada je Supermen otprilike = Miki Maus. On je all good i jedino kada je zao je under influence. Ali ja ga volim i tako misastog. Brus je intrigantan ali malo je psiho... nisam ga uopste simpatisala dok ga nije glumio Kristijan Bejl :)

    Ja bih medjutim platila da gledam prequel, film o Jor El-u. On bi mogao biti ekstra interesantan samo ako bi uzeo da napise neko ko to stvarno ume. Tu se odigravala prava drama, on je bio lik. Nije ni cudo sto mu je lik ranije dao Marlon Brando ;)

    ReplyDelete
  7. :) Наравно, Сајлент Боб је једини иоле нормалан лик код њега. :) Па, јесте, он је сав goody two-shoes, нема двојби око његое личности. А кад је Бетмен у питању - не знам, мени ни Китон није био нарочито лош. Килмер - мњах, Клуни - рецимо само да му је требало бар три филма да му дам извесно поштовање. :)

    Је л' он беше још увек држи рекорд у односу времена на филму и пара које је за то добио? :) То би морао да уради неко ко заиста познаје материју. Не као екипа Џоела Шумахера, која је Бетмену дала кредитну картицу. :о

    ReplyDelete
  8. Jako me je obradovao ovaj post - kao i sve što me s vremena na vreme uveri da ipak nisam toliko usamljena pojava. :) Ponosno se prijavljujem za nerd-geek ''etiketu'' i nadam se da ću ove godine imati vremena za sve filmove koje želim da odgledam, i neke koje sam nažalost propustila.
    Nego, šta je sa serijama? Ima li na tom polju velikih očekivanja?

    ReplyDelete
  9. @Lowlander - Mislim da drzi rekord hahahaa ali nisam sigurna. Ne znam ni da kazem ko bi mi se svideo u tako uber cool ulozi. A moze da pise Kevin ;)

    PS Gledala sam samo prva dva stara Betmena, pa onda ove nove. Sve in between bilo mi je jako lose pa sam zaobisla :)

    ReplyDelete
  10. @J.K.Clang - Drago mi je sto te je post obradovao i sto si i ti nerdic :)

    Sto se serija tice malo smo se ulenjili. Naravno, JEDVA CEKAMO Game of Thrones a spremamo se (sa veeelikim uzbudjenjem i radoscu:) da gledamo trecu sezonu BEING HUMAN. Originalnu verziju naravno a ne ono americko copy/paste djubre. Inace Merlin i sada ce uskoro i camelot sa Evom Grin. Nikako da odgledamo Spartaka i Tjudore IV...

    ReplyDelete
  11. He-he... Stvarno sam bila pravi mali nerd, sve sa bedžom Džima Morisona. Doduše, ja sam čitala Sartra i crtala rodoslove grčkih bogova, ali to mu dođe na isto. :) Jedno vreme sam živela u Pekićevoj ''Atlantidi'' (delim rođendan sa autorom), a kasnije se preselila u virtuelne prostore Elder Scrolls-a...
    Sad sam u fazi čekanja da mi sin izađe iz vrtića pa da počnemo sa čitanjem Tolkina, igranjem igrica... Da se i ja malo vratim u sedlo. :)
    Btw, sviđa mi se izbor i filmova i serija. Ja sam trenutno opsednuta Doctor Who-om (znam, znam, neozbiljno :) ), i preporučujem 10.epizodu 5.sezone (Vincent and the Doctor)- bez obzira ako niste gledali nijednu pre. Verujem da vam se jako svidela!

    ReplyDelete
  12. I rodoslove grckih i rimskih bogova, of course ;))))
    Moja sestra voli Doctor Who-a, ja sam gledala par epizoda (onu sa Agatom Kristi na primer) i bilo mi je suvise otkaceno to handle :))) S druge strane ja sam gledala Buffy tako da smo tu negde sto se ozbiljnosti tice. Angel je vec nesto drugo. Uostalom i Buffy sam gledala zbog Angel-a :)))))

    Serija Being Human nam se bas jako svidela, progutali smo prve dve sezone :) naravno, i tu ima jedan vampir zbog koga se gleda sa jos vecim entuzijazmom ;)

    Jako zavidim deci koja tek treba da otkriju Tolkina :)))

    ReplyDelete
  13. Pozdrav za sestru! Uh, već sam se prepala da sam jedina. :) Očajnički tražim neku žrtvu da delim utiske, a svi me elegantno zaobilaze... :)))
    Ah, Angel, Mitchell, Oldmanov mladi grof, može i Bowie... Ma, samo dok ne svetlucaju... :) A ni britanski naglasak nije na odmet... ;)

    ReplyDelete
  14. Eto. A ja zapravo imam dve sestre (jedna od tetke) koje obe vole Doktora :)))) One gaje i kult Daglasa Adamsa a posto je on pisao neke stare epizode onda im je i pojava Doktora interesantna. Uz ove nove se sjajno zabavlja :) Meni je onaj Tenant bio kao na nekim halucinogenim drogama, malo me je plasio, pa se nisam "uhvatila".

    Angel je bio potpuni hit sve do ovog sada Micela (znaci gledala si i ti nase vampira, vukodlaka i duhicu !:) koji je ipak vise po mom ukusu jer je Britanac i igra ga Aidann <3 Naravno, Geri je jedini grof as far as I am concerned :)

    ReplyDelete
  15. E, a mene je kupio sam koncept Doktora (bez obzira na glumca, i na stranu od konkretnog zapleta): njegov beskrajni optimizam, dečje divljenje prema svetu i životu, i poštovanje prema životu u bilo kom obliku, to što se uvek oslanja na sposobnost i pamet, a nikad na oružje, i što veruje da ne postoji i nikad nije postojala osoba koja nije posebna na neki način, i što veruje da svako može da bude izvanredan... A još ima i time-machine! E, da nisam srećno udata... :)
    A inače, i vukodlak i duhica su ostvarili sjajne guest-star uloge u seriji... U onoj predloženoj epizodi nema Tenanta (mada mu je naslednik još luđi), ali zato ima Van Goga (još od ovdašnjeg njemu posvećenog posta stalno mi se te scene motaju po glavi).
    Dobro, sad već stvarno moram da obećam da više neću o tome. :)))

    ReplyDelete
  16. Kakve ja zanimljive diskusije propustim jer spremam ispite :( a jos sam i pomenuta.... a kad ti pises blogove samo i isklljucivo u toku mojih ispitnh rokova, nije fer..jeste volim Doktora mada ovog 11. nisam jos gledala....i jeste redovno zalivamo nas kult D. Adamsa :)

    ReplyDelete
  17. :) Eto a mogla si se prikljuciti J.K.Clang u ljubavi prema Doktoru, da se vise ne oseca usamljenom :)

    Znaci u principu : manje uciti a vise citati sestrine blogove jer ponekad se desi (omakne) i nesto interesantno ;)

    ReplyDelete
  18. http://www.geeksaresexy.net/2011/06/23/geeks-vs-nerds-vs-dorks-cartoon/

    Pozzz :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Oscar Wilde quote

Oscar Wilde quote
God knows; I won't be an Oxford don anyhow. I'll be a poet, a writer, a dramatist. Somehow or other I'll be famous, and if not famous, I'll be notorious. Or perhaps I'll lead the life of pleasure for a time and then—who knows?—rest and do nothing. What does Plato say is the highest end that man can attain here below? To sit down and contemplate the good. Perhaps that will be the end of me too.

Autorska prava

Creative Commons лиценца
Аutor bloga Casa del poeta tragico је Gradiva. Ovo delo je licencirano pod uslovima licence Creative Commons Autorstvo deliti pod istim uslovima 3.0 Unported.